Kako si? iƧPOLnjeno.

 

 

Kako si? je enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja (10. oktober) organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. Vsako leto se izbere osrednja tema projekta, na katero se navezujejo vsi dogodki in aktivnosti. Osrednja tema je tema, za katero menimo, da bi z njeno predstavitvijo lahko pripomogli k večjemu duševnemu zdravju v splošni populaciji.

Naslov letošnjega projekta je Kako si? iƧPOLnjeno. Cilj projekta je z vidika duševnega zdravja osvetliti temi spolnosti in spola.

V okviru tematike se želimo dotakniti socioseksualnosti, spolnosti v razmerjih in njenih pozitivnih učinkov, vprašanja spolne identitete in spolne usmerjenosti ter drugih zanimivih tem s tega področja v obliki predavanj, okroglih miz, čajank, filmskih večerov in delavnic.

Ljudi želimo ozavestiti o duševnih težavah, ki se navezujejo na obe temi, jih opolnomočiti za spoprijemanje s težavami in s tem povečati njihovo psihično blagostanje ter sposobnosti za prostovoljno spreminjanje vedenja in reševanje problemov, s katerimi se srečujemo vsak dan.

Projekt se bo odvijal med 5. in 12. oktobrom 2018.

Celoten program si lahko ogledate na:

– Facebooku
https://www.facebook.com/…/a.28863723116…/2400008346692346/…

– spletni strani
http://kakosi.si

 

Vabljeni!